[燕姿留言] 08/02/13:a note to say howdy.

文章主題: a note to say howdy.

燕姿留言英文中文對照翻譯如下:

(Subject)a note to say howdy.
(標題)一封問候大家的信

HEYYYY.....
嘿…..

howdy.
大家好

I know I know, I've been bad. Been neglectful, self-absorbed and carefree. But you know me.
我知道,我知道啦,(這一陣子)我真的很讓你們不開心,忽略了你們,我很自私沒有顧慮到你們。不過,你們都瞭解我的(,不是嗎?)

First of all, HAPPY CHINESE NEW YEAR! My mom is making the 7th day dish. It's made up of 7 vegetables (I think I've mentioned this before no?), and my grandmother used to make it for the whole family. I'm sure we would be missing her while stuffing our faces. Actually, even if we're not stuffing our faces.
首先,要祝大家新年快樂!我媽媽正在準備大年初七的料理「魚生」,它是由七種菜所組成的(我想我以前曾經提到過,有吧?),以前都是我奶奶為全家人準備這道菜。我想不管我們是否狼吞虎嚥這道菜,都一定會思念起她。(Leo Man按:「魚生」是馬來西亞與新加坡在農曆過年初七,也就是人類誕生日的賀年菜餚,燕姿剛出道時在台灣的農曆新年節目中就有介紹過,請參考 http://zh.wikipedia.org/wiki/%E6%92%88%E8%B5%B7%E9%AD%9A%E7%94%9F )。

I've taken to fairy tales these days. Literary reads are too mind boggling. The last one i read was Seven Types of Ambiguity by Elliot Perlman. It took me a looooong time. Now this fella is self absorbed!! I'm just a peanut next to him. So now I'm reading Angela Carter's fairy tales, probably meant for little pubescent girls but I don't really care.
這一陣子我很喜歡童話故事,文學讀物實在很讓人驚奇。最近一本我剛讀完的是Elliot Perlman寫的《Seven Types of Ambiguity》(Leo Man按:書名直譯是「七種模擬兩可的類型」),我花了好長好長好長的時間才看完它。這作者實在太以自我為中心了!!相較之下,我實在不算什麼。所以,我正在讀的是Angela Carter所寫的童話故事,或許那是寫給青春期少女看的,不過我一點也不在乎。

Today I went out for some errands and the shop assistant asked me when I'm releasing my next album. She said she was tired of singing the old songs over and over again.
今天我出門處理事情,一位店員問我下一張專輯什麼時候會發行,她說她已經厭倦一遍又一遍唱(我的)老歌了。

!!??!!
(這是什麼期待我出新專輯的理由啊!!??!!)

I managed a polite smile and said "I don't know."
我設法給了她一個禮貌性的微笑,並且說:「我不知道。」

Serious stuff aside, here's something trivial to share with my girl fans:
嚴肅的事情先放一邊,現在我要跟我的女性歌迷們分享一些瑣碎的事情:

DO NOT GO FOR LASH EXTENSIONS.
不要去嘗試那種號稱能增長睫毛的睫毛膏。

I happily tried them out and have been regretting it 2 days after. They look hard and lacquered and may cause EYE INFECTIONS. I had to take my little scissors and snip them away. So right now, half of my lashes are about 1mm short. Lovely.
我很興奮地試用,但才過了兩天就後悔了。那些睫毛膏讓睫毛看起來好硬而且就像上了漆,還可能引起眼睛感染。我不得不拿起我的小剪刀把他們剪掉,所以現在我的睫毛有一半長度只剩下1mm。雖然還是很可愛啦。

alrighty, I reckon I would see some of you soon, and some, not so soon.
好啦,我想我很快會跟你們其中一些人見到面,另外一些就沒那麼快了。

I hope I'm still your drug
我希望我還是你們「愛姿病」的解藥(眨眼微笑)

Happy Valentine's day.
大家情人節快樂哦!

Love
yz
愛你們的燕姿

(以上燕姿留言翻譯by獅子座男子Leo Man)

翻译哈咯。。。。。。。。

LEO大哥要午夜才有时间,等咯。

=======================================

先佔個位置
不過,等會兒我有事得處理
所以沒辦法馬上翻譯
要等到接近午夜才有空
Sorry啦

(先稍稍說一下,燕姿第一段說的是孫媽媽正在準備「魚生」,以前都是燕姿的奶奶準備的....)

獅子座男子(Leo Man)

唉..    看的懂的不多..

乖乖女你也是高3把````可以翻译全部啊```佩服佩服....

刚刚去看还没

吃完饭就有留言了~~

[em01]

唉...........

基本看不太懂!!!

呵呵...

小姿..

情人节快乐...!

看她这小样就 知道 过得不错...!

呵呵``!

还 没有 忘了我们啊```!不错不错..!

[em01][em01]

老大真的是太可愛了 ...

开心就好